Wednesday, 5 October 2011

Soalan bodoh YB Nurul Izzah - MP Lembah Pantai

Nurul Izzah MP Lembah pantai tnya soalan bodoh di Parlimen semalam - PM Sewa Kapal Terbang 9 juta- Apa hasil rakyat dapat?

Sebelum kita membuat persepsi salah terhadap Perdana Menteri mari kita tengok berapa banyak pelaburan yang masuk ke Malaysia hasil daripada sewaan kapal terbang yang berjumlah RM9.1 juta itu.

1- Infineon Technology akan melabur sebanyak RM480 juta untuk memperluaskan dan menaik taraf kapasiti pengeluarannya di Melaka.

2- MYLED Opto Technology Sdn Bhd akan melabur sebanyak RM175 juta untuk memperluaskan kemampuan pembuatan mereka dalam sektor teknologi hijau di Melaka.

3- Asia Media akan melabur RM500 juta dalam membangunkan infrastruktur Penyiaran TV-Transit Langsung Digital pertama di Malaysia.

4- Prism Crystal Enterprises Ltd akan melabur sebanyak RM 9.6 billion untuk membangunkan Karambunai Integrated Resort City (KIRC)

Ini adalah sebahagian daripada projek baru dalam Program Transformasi Ekonomi ETP kerajaan UMNO BN. Keseluruhan Projek ETP akan menjana pelaburan berjumlah RM106.405 bilion, RM153.83 bilion dalam Pendapatan Negara Kasar (PNK) dan 298,865 pekerjaan baru.

Sekarang cuba kita fikir, dengan jumlah pelaburan mencecah berbillion ringgit, peluang pekerjaan mencecah 300 ribu adakah satu pembaziran sekiranya Perdana Menteri melabur sebanyak RM 9.1juta sebagai kos pengangkutan beliau untuk kepentingan rakyat?

sumber KitaGempur.com

1 comment:

  1. she's so pathetic, just like her papa kedana hebat!!

    ReplyDelete