Monday, 6 February 2012

Fouziah Gous Tolak Tuduhan Semakin SeksiFouziah Gous tampil mendedahkan bahu dan lengan sebelah kanannya ketika menghadiri Anugerah Juara Lagu ke-26 pada 29 Januari lalu.

Pelakon Fouziah Gous menolak dakwaan terbaru kononnya dia berpenampilan semakin seksi ketika menghadiri beberapa acara hiburan, kebelakangan ini.

Fouziah, 29, berkata sebagai selebriti yang menjadi tatapan umum, dia sentiasa peka dalam menjaga penampilannya.

"Saya masih menjaga penampilan saya khususnya ketika berada di khalayak umum dan majlis-majlis hiburan.

"Saya tidak pernah tampil melampau, mendedahkan tubuh secara keterlaluan atau sengaja berimej seksi seperti yang didakwa," katanya kepada mStar Online.

Ketika ditanya mengenai pendiriannya berhubung perkara itu memandangkan dia dikenali sebagai artis yang menitikberatkan imej sopan sebelum ini, Fouziah berkata dia tidak pernah bersikap hipokrit dan masih menjunjung prinsip itu sehingga kini.

"Bukan mudah untuk menjaga hati banyak pihak. Saya bukan jenis yang seksi dan tidak selesa untuk mendedahkan tubuh saya kepada khalayak dengan sewenangnya.

"Namun, penampilan saya juga perlu disesuaikan atas kehendak kerja ketika muncul di majlis-majlis tertentu dan ia bukan pilihan saya sepenuhnya.

"Saya perlu menghormati pakaian yang diberikan oleh pereka fesyen tetapi saya tetap akan berbincang dengan mereka agar pakaian itu tidak keterlaluan apabila diperagakan," katanya.

Fouziah berkata isu berpenampilan seksi adalah sesuatu yang subjektif dan berbeza pada persepsi setiap individu.

Sumber - mystar

No comments:

Post a Comment